პროექტის სახელწოდება: პროპორცია სამზარეულოში.
პროექტის მთავარი იდეა (თემა): პროპორციის გამოყენება.
პროექტის აქტუალობა: მოსწავლე ღებულობს გარკვეულ თეორიულ
ცოდნას აღნიშნულ საკითხზე და მიდის პრაქტიკულ გადაწყვეტამდე, წყვეტს ერთ პრობლემას.
პროექტის მიზნები: მოსწავლეებმა უნდა შეძლოს პროპორციისა
და მისი თვისებების შესწავლა. მისი ამოხსნა უნდა გამოვიყენოთ სხვადასხვა ამოცანების
და შემთხვევების დროს.
მონაწილეთა ასაკი: 12 წელი.
ვადები: 3 დღე.
მოსალოდნელი შედეგები: პროექტზე მუშაობამ შეუძლია განუვითაროს
მოსწავლეებს დამოუკიდებლად მუშაობის უნარი, კომუნიკაციის უნარი, ჯგუფთან მუშაობის უნარი,
მასალების მოძიების, შეგროვების, გამოყენების უნარი.
პროექტისათვის საჭირო ძირითადი რესურსები: თაბახის ფურცლები,
ფანქარი, საშლელი, საწერი კალამი, ფერადი ფანქრები, ისტ-ი.
პროექტის მსვლელობა (აქტივობები):
1. მოსწავლეები იყოფა სამ ჯგუფად შერჩევის პრინციპით.
ლიდერის გამოყოფით. მივცემ დავალებას კულინარიული რეცეპტების წიგნიდან (რომელსაც ნახავენ
ისტ-ის დახმარებით) აირჩიონ ჯგუფებმა თავისთვის სასურველი ტორტის რეცეპტები. ჩაიწერონ
და ნახატებიც შექმნან.
2.მასალის წარმოდგენა გრამებში.
6. პროექტის პრეზენტაცია: ჯგუფის ლიდერები აკეთებენ
პრეზენტაციას (ნახატებთან ერთად, ისტ-ის გამოყენებით).
7. პროექტის
შეფასება:
კრიტერიუმები
|
დაბალი
|
საშუალო
|
მაღალი
|
ჯგუფში მუშაობა
|
უჭირს ჯგუფში მუშაობა, ვერ ერთვება მასში.
|
მონაწილეობას ღებულობს ჯგუფის მუშაობაში ვერ თანამშრომლობს ჯგუფის ყველა
წევრთან.
|
ჩართულია ჯგუფურ მუშაობაში, თანამშრომლობს ჯგუფის ყველა წევრთან.
|
პრეზენტაციის უნარი
|
არ აქვს პრეზენტაციის უნარი.
|
უჭირს პრეზენტაცია.
|
კარგად აქვს განვითარებული პრეზენტაციის უნარი.
|
ეროვნულ სასწავლო გეგმასთან კავშირი:
- მოსწავლეები მოცემული დამოკიდებულებებისთვის თვისებრივად და რაოდრნობრივად აღწერს, თუ რა გავლენას ახდენს ერთი სიდიდის ცვლილება მეორის მნიშვნელობაზე.
- მოყავს მუდმივი და არამუდმივი რაოდენობრივი ცვლილებების მაგალითები ყოველდღიური ცხოვრებიდან.
პროექტის ხელმძღვანელი (მასწავლებელი): მაია კვირჩილაძე.
ხელმძღვანელის ელ.ფოსტა: maiakvirchiladze43@gmail.com.
პროექტის ვებ-გვერდი/ბლოგი: maiakvirchiladze43.blogspot.com
No comments:
Post a Comment